To workshops – opfølgning på konferencen ”High Tech – Human Health”

 

I forlængelse af konferencen High Tech - Human Health 4. december 2018 afholder Region Midtjylland, samt fakulteterne Health og Faculty of Arts, Aarhus Universitet to workshops, hvor det er muligt at se, om konkrete idéer kan blive til virkelighed. Der er brug for nye løsninger i sundhedssektoren, og vi skal skabe dem sammen.

 

De to workshops:

  • Kunst, kultur og sundhed (afholdes 29. marts, 9-12 på AROS i Aarhus)
  • Sundhed og Tech (afholdes 26. april, 9-12 efterfulgt af frokost 12-13 på Aarhus Universitet, Aarhus) 

 

Som opfølgning på konferencen har de to workshops til formål at skabe plads til at nye samarbejder og partnerskaber kan formes og idéer udfoldes. Det er hensigten at deltagere skal komme med en konkret idé og efter workshoppen have en fornemmelse af, at de som innovatører er et skridt nærmere i forhold til at realisere idéen.

De to workshops beskæftiger sig med forskellige tilgange spændene fra øget fokus på menneskelig indsigt, hvad dur rent etisk, og hvordan man sikrer sig, at brugere faktisk efterspørger den løsning, som man som ”opfinder” arbejder på.

 

I workshoppen om kunst, kultur og sundhed vil der være fokus på innovative måder at arbejde med kunst, kultur og sundhed på. Workshoppen vil blandt andet trække på erfaringer fra museumsområdet i Canada, hvor ansatte fra AROS for nylig har været på inspirationstur.

 

I workshoppen om sundhed og tech vil der være fokus på, hvordan det er muligt konkret at komme videre med sin idé, og der vil ske et match mellem virksomheder/innovatører og studerende, som evt. kan hjælpe processen videre.

 

Til begge workshops vil René Damkjær fra Innovationsfonden og repræsentanter fra Region Midtjyllands kultur – og sundhedsinnovationsteam være til rådighed, så det er muligt konkret at bringe sin idé et skridt tættere på virkeligheden.