"På rejse til Månen"

På kurset får I et indblik i, hvordan Månen er dannet, landskaber på Månen og ideer til at få det abstrakte såsom Månefaser gjort håndgribeligt Der vil være faglige oplæg bl.a. om raketteknologi og ”Liv i rummet”, og I vil opleve, hvordan det uformelle læringsmiljø i form af museet, observatoriet og planetariet kan bruges i undervisningen. Der vil være workshops, der kan give inspiration til, hvordan I kan arbejde med emnet hjemme på skolen, lave jeres eget kratershow og bruge materialer fra ESERO (https://esero.dk/undervisning/materialer).

 

Om ESERO Denmark

ESERO Denmark er et dansk ressourcecenter for lærerkurser og undervisningsaktiviteter omkring rummet i undervisning. Centrets formål er at styrke interessen for naturvidenskab og rumfart blandt børn og unge ved at bringe rummet ind i undervisningen. Astronomi og rumfart fascinerer de fleste og kan kobles til mange af læringsmålene i alle naturfagene og er derfor en oplagt vinkel, som kan medvirke til at motivere og begejstre eleverne. ESERO Denmark udbyder kurser for både grundskolelærere og gymnasielærere i hele landet.

 

ESERO Denmark er etableret af den europæiske rumorganisation ESA, er forankret hos Astra (det Nationale Center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark) og koordineres af Naturvidenskabernes Hus. ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet finansierer ESERO Denmark. Læs mere på www.esero.dk.

Science Museerne - C.F. Møllers Allé 2 - 8000 - Aarhus C - 87155415 - sm@au.dk