"På rejse til Månen"

Det er 50-året for månelandingen, og årets tema ”På rejse til Månen” giver mulighed for, at mange dimensioner af faget natur/teknologi kan bringes i spil. Vi sørger for en spændende og interaktiv dag med faglige oplæg om bl.a. raketteknologi og satellitprojektet Delphini-1, som er AU’s første satellit. Derudover tilbyder vi en workshop med idéer til, hvordan du kan arbejde med abstrakte emner, som fx månefaser, hjemme på skolen. Du kommer til at opleve, hvordan museet og planetariet fungerer som eksternt læringsmiljø, bl.a. i udstillingen ”Rumkapslen er landet” med den ikoniske rumkapsel, som fragtede den danske astronaut Andreas Mogensen op til ISS i 2015.

 

Om ESERO Denmark

Kurset ”På rejse til Månen” udbydes i samarbejde med ESERO Denmark, et dansk ressourcecenter for lærerkurser og undervisningsaktiviteter omkring astronomi og rumfart.
ESERO Denmark har til formål at styrke interessen for naturvidenskab blandt børn og unge ved at bringe rummet ind i undervisningen. ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet finansierer ESERO Denmark. Læs mere på www.esero.dk.

Science Museerne - C.F. Møllers Allé 2 - 8000 - Aarhus C - 87155415 - sm@au.dk